kezibaratok

kezibaratok

Drámai csatában veszített a Győr, visszavágna a Fradi, eldőlhet a férfi kézilabda-válogatott sorsa

Klujber és a Kisfaludy nélkül a Fradi Brestben. Kötelező győzelem vár a férfi kézilabda-válogatottra.

2023. január 22. - Partandras1992

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a magyar bajnoki címvédő Győr, óriási csatában az utolsó másodpercben szerzett góllal veszített a francia Metz ellen.

Rémálomszerű kezdés, egy Toft-bravúr, majd egyenlítés.

A találkozó első negyedórájában egyedül Ana Gros szerzett gólt, ő négyet is. Az első félidő 18. percében 9-4-re vezetett a Metz, amikor Valentini ziccerét óriási bravúrral védte Sandra Toft. Ezt követően megindult felfelé a Győr, olyannyira, hogy a szünetre 13-13-as döntetlennel fordultak a csapatok.

Hatalmas küzdelem, többször ellép a Metz!


A második félidőben továbbra is nagy csata volt a két csapat között, többször is két vagy háromgólos előnybe kerültek a franciák, a remeklő De Paulának, illetve Valentininek köszönhetően.

Előny a Győrnél a véghajrában, majd egy eladott labda után vereség!


Az utolsó percekben Ana Gros találataival fordítani tudott a Győr. Ekkor Emmanuel Mayonnade, a metziek edzője időt kért. Azt lehetett érezni, hogy megvan a győzelem. Ám az utolsó előtti támadásnál döntetlennél Ambros Martin is letette a T betűt. Az akcióból gól lett, de Jörgensen hétméteresből egyenlített, majd az utolsó másodpercben Valentini megnyerte a meccset a franciáknak. Ez azt jelenti, hogy a Metz hárompontos előnybe került két fordulóval a csoportkör vége előtt a Győrrel szemben, és először fordul elő, hogy oda-vissza veri valaki a csoportkörben a Rába-parti alakulatot. 

ana_gros_gyori_audi_eto_kc.jpgAna Gros hiába játszott jól, nem tudott győzni a Győr.
Fotó: Facebook.com/ Győri Audi Eto KC

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón nem vett részt a Győr női kézilabda-csapata nem vett részt. Ez azért is érdekes, mert nem szokványos egy csapattól sem.

Videó a sajtótájékoztatóról itt:

Klujber nélkül a Fradi, Cirjenics-Kovacsics visszatér!

A BL-ben szereplő másik magyar csapat a Ferencváros ma délután ebéd után lép pályára a francia Brest ellen.
Szeptemberben a Fradi nagyon nagy csatában, hazai pályán kikapott a franciáktól. Az érdi találkozón Jaukovic 12 gólt szerzett, ami meghatározta a kimenetelét.

A mai találkozón több játékos is hiányzik a fővárosiaktól. Kisfaludy Anett, aki a Krim Ljubljana ellen sérült meg, valamint az idei szezonban remeklő Klujber Katrin. Utóbbi mindenképpen nagy érvágás a zöld-fehéreknek, az átlövő ugyanis a harmadik helyen áll a Bajnokok Ligája góllövőlistáján.

keti_fradi_budu_mti.jpgKlujber pótlása nehéz feladat lesz a Fradinak.
Fotó: MTI

A találkozót egy ismert bírópáros, a Lovin (leánykori néven Nastase)-Stancu vezetik. Ha nem is hibátlanul, de remélhetőleg elfogadhatóan.
Hajrá Fradi!

brest_bretagne-ftc_2023_01_22_1400.png


Győznie kell a férfi kézilabda-válogatottnak!

A magyar férfi kézilabda-válogatott ma délután fél 4-kor lép pályára a Zöld-foki Szigetek csapata ellen a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntő csoportjának zárófordulójában. Chema Rodriguez együttesének mindenképpen nyernie kell, ha be szeretne jutni a legjobb nyolc közé. Ám ehhez az is kell, hogy este a társházigazda svédek legyőzzék Portugáliát.

A mieink az előző fordulóban legyőzték a brazilokat, míg a Zöld-foki Szigetek csapata simán kikaptak a portugáloktól.

Este körülbelül 10 órakor sok mindenre választ kapunk a magyar férfi kézilabda-válogatottal kapcsolatban.

hajra_magyarok.png

Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok! 

Borítókép: Facebook.com/ FTC Kézilabda 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr8218031744
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása