kezibaratok

kezibaratok

„Úgy vagyunk vele, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet” - Bóka Bendegúz

Így várják a csapatok a Magyarország-Dánia világbajnoki negyeddöntőt.

2023. január 25. - Partandras1992

A magyar férfi kézilabda-válogatott 2023. január 25-én a kétszeres világbajnoki címvédő Dánia együttese ellen lép pályára a svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokság negyeddöntőjében.

A tegnapi nap folyamán a szövetségi kapitány, Chema Rodriguez szövetségi kapitány mellett Ligetvári Patrik és Bóka Bendegúz mondták el várakozásaikat a párharc előtt.

boka_bendeguz_mksz.jpg Bóka Bendegúz szerint a csapat kapott egy hatalmas esélyt.
Fotó: Facebook.com/ MKSZ

Olyan érzésünk van, mintha Las Vegasban megnyertük volna a jackpotot, de a tulajdonos azt mondja, hogy még játsszunk egy kicsit a ház pénzével” nyilatkozta a Telekom Veszprém balátlövője, Ligetvári Patrik az MTI-nek.

 "A dánokkal szinte minden világversenyen összefutottunk, és bár néhányszor megnehezítettük a dolgukat, de tudjuk, hogy nagyon erős csapatuk van. Ezért én Egyiptommal talán szívesebben találkoztam volna.- nyilatkozta a Balatonfüred balszélsője, Bóka Bendegúz az MTI-nek.

Hozzátette, hogy maximálisan felkészülnek a skandinávokra.
 
"Úgy vagyunk vele, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Kaptunk egy hatalmas esélyt, amiért kőkeményen megdolgoztunk. Szeretnénk ezzel élni, és nem megállni, hanem mindent kiadni magunkból, nehogy az maradjon bennünk, hogy nem tettünk meg mindent" – tette hozzá Bóka

A dánoknál egy történelmi pillanat lesz, hiszen a szupersztár Mikkel Hansen 250. alkalommal lép pályára a dán válogatottban.

Az Aalborg 35 éves játékosa így vélekedett a jubileumról.

„Óriási megtiszteltetés, hogy képviselhetem hazámat a világeseményeken. Sokat jelent nekem, hogy minden januárban világeseményeken szerepelhetek.” – nyilatkozta Hansen.

 

mikkel_hansen_denmark_1.jpgMikkel Hansen 250. alkalommal lép pályára a dán válogatottban.
Fotó: Facebook.com/ IHF 

Válogatott csapattársa, Mathias Gidsel, így vélekedik Mikkel Hansen 250. válogatottságáról.

„250 meccs a válogatottban nem magától értetődő. Mikkel a dán kézilabda emblematikus alakja, aki hihetetlenül sokat tett a dán kézilabdának, és nekem is. Fiatal fiúként lettem, a csapattársa, nagyon sokat tanultam tőle.”

A dánok is nagyon nehéz találkozóra számítanak a magyarok ellen. Az északiak szövetségi kapitánya, Nikolaj Jakobsen mellett a csapat két játékosa, Magnus Saugstrup és Henrik Mollgaard mondták el véleményüket a dán TV2-nek.  

„A játékosok jók, és általában jól alkalmazkodunk. Közülük sokan nagyon magas szinten vannak taktikailag”  - nyilatkozta Jakobsen.

Magnus Saugstrup: „Nehéz mérkőzés lesz fizikálisan. Ha a magyarok jól játszanak nehéz dolgunk lesz ellenük.”

Henrik Mollgaard: „Mindkét beállójuk, Bánhidi és Rosta is világklasszis és jól játszottak, amikor én láttam őket. Izlandnak ez volt a veszte. Amennyiben nem tudjuk őket megfogni, kellemetlen meglepetés érhet minket.”


A találkozó ma este 6 órakor kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport közvetíti. 

Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

A férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőiről, illetve azok esélyeiről itt olvashattok.

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ
Forrás: Tv2.dk, MTI, 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr2918033820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása