kezibaratok

kezibaratok

Célt értünk, de maradt bennünk hiányérzet

Kétszeri hosszabbítás után, vereség Egyiptomtól is.

2023. január 30. - Partandras1992

A tegnapi napon véget ért a 2023. férfi kézilabda-világbajnokság. A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen fejezték be az eseményt.
Chema Rodriguez csapata a hetedik helyért óriási mérkőzésen kétszeri hosszabbítás után egy góllal, 36-35-re kikapott Egyiptomtól.


egyiptom_magyarorszag_ffivb2023.jpg


Rémálomszerű indítás, Zein és Hendawy remekelnek az Afrika-bajnoknál


A mieink világbajnoki teljesítményét hűen jellemezte ez a mérkőzés. Csapatunk rémálomszerűen kezdett, 5 perc után 4-0-ra vezettek az afrikaiak. Az első magyar gólra hat percet kellett várni, amelyet Ancsin szerzett egy átlövésből. Az első félidő első felében állandósulni látszott a 3-4 gólos különbség, majd Egyiptom tovább tudta növelni az előnyét, 5 perccel az első játékrész vége előtt 16-9-re vezettek az afrikaiak. Innen visszajöttünk ötre, azonban az utolsó szó Egyiptomé volt, így a szünetben 17-11-re vezettek a fáraók.
Az ellenfélnél remekelt Ali Zein, illetve a kapus, Hendawy.

Állandósulni látszik a különbség


A második félidőben tartani tudtuk a különbséget, sőt Bodó átlövéseivel közelebb zárkóztunk, egy 3-0-s szakasszal már három volt csak a hátrányunk.
Garcia Parrondo, egyiptomi szövetségi kapitány időt kért, majd ezt követően az egyiptomiak visszaállították a hatgólos különbséget. Egy újabb 3-0-s szakasszal ismét csak -3 volt közte. (25-22)

Egy 4-0-s szakasszal jöhet a hosszabbítás


Az utolsó öt percre négy gólos volt a hátránya a mieinknek, majd Bóka súlyosnak tűnő sérülést szenvedett egy rossz lépés következtében.
Ezért Chema Rodriguez Szitát küldte be a balszélre, aki fontos pillanatban ziccert hibázott. Úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. Legalábbis azt hittük.
Ám Bodó átlövéseivel döntetlenre tudtuk menteni a találkozót, így következhetett a hosszabbítás.


bodo_richard_mksz_kovacs_aniko_1.jpg Bodó Richárd fontos pillanatokban talált be.
Fotó: Facebook.com/MKSZ

Az első 2*5 percet mi kezdtük jobban, Bánhidi góljával először (és mint kiderült utoljára) vezettünk a mérkőzésen, majd Egyiptom fordított és visszavette a vezetést. Az utolsó pillanatban Lékai Máté időntúli hétméterest rontott 33-33-nál. 

A második félidőben továbbra is kiegyenlített volt a csata, Lékai, Bodó is remekül játszott, de védekezésben nem tudtunk mit kezdeni a Barcelona átlövőjével, Ali Zeinnel. Az utolsó szó Pedroé volt, így jöhetett az újabb 2*5 perc.

Újabb 2*5 perc

Ezt is Egyiptom kezdte jobban, a veszprémi Elderaa állt be, aki rengeteget segített csapatának, ekkor már végig Egyiptom vezetett. Zein 12. góljával 36-35 lett az állás, ám a mieinknek az utolsó másodpercekig volt esélye a döntetlenre, ami a hétméteresek kiharcolását jelentette volna. 

Végül nem sikerült egyenlíteni, így nyolcadikok lettünk. 

Az olimpiai selejtezőt elérte Chema Rodriguez együttese, azonban maradt hiányérzet a szurkolókban.

A tornát végül Dánia nyerte meg, aki 34-29-re legyőzte a francia válogatottat. Ezzel Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitányként harmadszor nyert világbajnokságot egymás után. A második félidőben remekelt a Veszprémben játszó Rasmus Lauge, aki 10 gólt lőtt. 

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr9418037412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása