kezibaratok

kezibaratok

Érvényesült a papírforma a rangadókon

A Vác és a Győr is idegenben győzött.

2023. február 02. - Partandras1992

A női kézilabda NB1 hétközi játéknapján a bajnoki címvédő győri Audi Eto KC 28-21-re győzte le a Mosonmagyaróvár együttesét.

linn_blohm_3.jpg



A találkozó elején jobban kezdett a Mosonmagyaróvár, ám a Győr egy 8-0-s szakasszal fordított és már az első félidőben hatgólos előnyre tett szert.

A második félidőben tovább nőtt a különbség a két csapat között, amelyet végül magabiztosan nyertek meg a Rába-partiak. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón így értékeltek a főszereplők.

Gyurka János a Mosonmagyaróvár vezetőedzője: "Jól kezdtük a mérkőzést, de a hibáinkból tempóelőnyt szerzett a Győr, a gyors kontrákból kapott gólok pedig megzavartak bennünket. Ellenfelünk olyan sebességgel kézilabdázott, amit Magyarországon nagyon kevesen tudnak. Fontos volt számunkra, hogy nagyon sok játékosunk pályán tudjon lenni, mert ebből profitálni szeretnénk a későbbiekben. Problémánk volt, hogy felállt fal ellen nehezen tudtunk helyzetet kialakítani és ha hibáztunk, könyörtelenül megbüntette a Győr.
Szeretnénk elérni a bajnokságban és az Európa-ligában is elérni a céljainkat. Gratulálok a csajoknak, mert végig küzdötték a 60 percet. A BL-ben és a bajnokságban sok sikert kívánok ellenfelünknek, akiknek gratulálok a győzelemhez." 

Ambros Martin a Győr vezetőedzője: "Nagyon örülök a mai győzelemnek, amely piros betűvel szerepelt a naptárunkban, mert tudtuk, hogy nehéz lesz. Gratulálok a játékosaimnak, nagyszerű munkát végeztek, egy olyan csapat ellen, aki jó ritmusban van, hiszen az Európa-ligában játszanak. Sokat gyakoroltuk, hogy hogyan kell megállítani a Mosonmagyaróvár védekezésből támadásba váltását, fontos volt számunkra a visszarendeződés.  Az volt a kulcs, hogy az MKC gyors átmeneteit hatvan percig kontrolláltuk, egy szakaszban pedig úgy domináltunk, ami el is döntötte a találkozót. Sok sikert kívánok az Európa-ligában és a bajnokságban különösen a soron következő hazai mérkőzésen." (Szerk megjegyzés: A Mosonmagyaróvár legközelebb hazai pályán a Ferencváros csapatát fogadja.)

Tóth Nikolett a Mosonmagyaróvár irányítója: "Gratulálok a Győr csapatának. Nem feltett kézzel indultunk neki ennek a mérkőzésnek. Olyan hibákat követtünk el, amiket könyörtelenül megbüntetett ellenfelünk. Egy nagyon kemény szakasz előtt vagyunk, le kell vonni a következtetést és javítani a hibáinkat."

Estelle Nze Minko a Győr irányítója: "Nagyon boldogok vagyunk, hiszen olyan teljesítményt mutattunk be, egy olyan ellenfél ellen, akit nagyon tiszteltünk. Sokat jelent nekünk ez a győzelem. Nagyon örülök, hogy így játszott a csapat. A mutatott játékunknak nagyon fontos üzenete van a jövőre nézve."

erd_vac.jpgA váci szurkolók 2 pontot ünnepelhettek Érden.
Fotó: Facebook.com/ Váci NKSE 



A játéknap másik mérkőzésén a Vác idegenben, 29-21-re győzte le az Érd együttesét. A találkozón már a kezdetektől érvényesítette a papírformát Herbert Gábor alakulata, amely végül magabiztos sikert aratott.

A mérkőzés után így értékeltek a főszereplők.

Simics Judit az Érd vezetőedzője: "Gratulálok a Vácnak. Titkon reménykedtem, hogy szorosabb lesz a mérkőzés. Szerettünk volna meglepetést okozni. Annyi hibát követtek el a játékosok, ami ezen a mérkőzésen nem fért bele. Koncentrációban és minőségben jó úton haladunk, de a befejezéseknél pontosabbaknak kell lennünk."
Fekete Bozsána az Érd balszélsője: "Gratulálok a Vácnak. Nagyon futós mérkőzés meccs volt ez. Úgy gondolom lerohanásban előrébb léptünk, de a sok pontatlan passzunk miatt egyből visszatámadtak. Reméljük elérünk oda, hogy minden tökéletes legyen. A jövő héten nagyon fontos mérkőzés vár ránk, bízunk abban, hogy ott győzelmet aratunk."
Herbert Gábor a Vác vezetőedzője: "Gratulálok a csapatomnak, nagyon fontos két pontot szereztünk. Tartottam ettől a mérkőzéstől, a lányok profi módon hozták le a találkozót. A védekezésünk jól működött, amiből gyors gólokat tudtunk szerezni. A második félidő elején egy picit lelassult a játékunk, de a végén ismét fontos gólokat tudtunk szerezni. Ez azért fontos, mert az Érd elindult egy úton és sokan pontokat fognak itt veszíteni."

Schatzl Natalie a Vác balszélsője: "Nagyon kevés időnk volt felkészülni, mert eröltetett menetben vagyunk. Nagyon jól helyt álltunk. Amiket megbeszéltünk azt meg tudtuk valósítani. Büszke vagyok a csapatra."

Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi Eto KC 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr4818039628
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása