kezibaratok

kezibaratok

Nem tudott nyerni a Ferencváros Mosonmagyaróváron, hazai pályán szenvedett vereséget a Veszprém

Ez a két pont hiányozhat a bakonyiaknak.

2023. február 09. - Partandras1992

Nem tudott nyerni a Ferencváros Mosonmagyaróváron, hazai pályán szenvedett vereséget a Veszprém

telekom_veszprem_vereseg.jpg

A női kézilabda NB1 rangadóján a Ferencváros újabb pontot veszített a bajnokságban, ezúttal Mosonmagyaróváron. A zöld-fehérektől hiányzott sérülés miatt Alicia Stolle és Dragana Cvijic is, míg a Mosonmagyaróvárnál Tóth Nikolett maradt ki betegség miatt. 

A mérkőzés első félidejében inkább a támadójáték, míg a második félidőben inkább a védekezések domináltak, a két csapat részéről, amely találkozó végeredménye 22-22 lett.

A Ferencváros kapujában remekelt Janurik Kinga, míg Gyurka János csapatából Szemerey Zsófia védett több fontos pillanatban.

A találkozón látottak alapján a döntetlen reális eredmény, azonban sokáig vezetett a Mosonmagyaróvár.

A mérkőzésről  a két vezetőedző mellett, a Fradi kapusa, Janurik Kinga, valamint a Mosonmagyaróvár irányító, Tóth Gabriella mondta el véleményét.

Gyurka János a Mosonmagyaróvár vezetőedzője: Mindkét csapat nehézségekkel küzdött, nekik is sok hiányzójuk volt. Nálunk több játékos is belázasodott.
Örülök annak, hogy kezdünk összeállni, ami látszott ma is. Dicséretes volt a védekezésünk, ezt a 22 kapott gól is bizonyítja. Az ilyen meccseken a végjáték mindig egy külön mérkőzés, de aki ma kilátogatott az nagyon pozitív élményekkel megy haza. Gratulálok a lányoknak, amiért négy nap alatt kétszer meg tudtuk ismételni ezt a hozzáállást.
Tóth Gabriella, a Mosonmagyaróvár irányítója: Jó hangulatú mérkőzés volt, úgy vélem, minden mérkőzésen igyekszem átszakítani a bennem lévő gátakat. A meccs nagy részében fegyelmezettek voltunk, nagyon jó volt a kapusteljesítmény. Ez az x számunkra felér egy győzelemmel. Célunk, minél tovább kitolni ezt a formát, mert nagyon jó ellenfelekkel játszunk.
Elek Gábor a Ferencváros vezetőedzője: Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak. Úgy gondolom, mindkét csapat pontot érdemelt, mi nem érdemeltünk győzelmet. Nagyon idegesen, pontatlanul, rengeteg hibával játszottunk, főleg támadásban, de az első félidőben a védekezésünk sem volt az igazi. A második félidőben mindkét csapat elégedett lehetett a védekezésével. Állóháborúvá fajult ez a mérkőzés, ahol nagyon sokat hibáztunk, és nem tudtuk a magunk javára billenteni. A játék képe alapján reális a döntetlen.
Janurik Kinga, a Ferencváros kapusa: Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak megérdemelték az egy pontot, egy fantasztikus hangulatú mérkőzésen.
Nagyon idegesen kezdtük a mérkőzést, de a második félidőre nagyon összeállt a védekezés, de támadásban sok hibát vétettünk, ami döntőnek bizonyult. A hétvégén szeretnénk kijavítani a hibákat.

 

A Ferencváros hétvégén a dán Odense együtteséhez utazik a BL csoportkörének utolsó fordulójában, míg az Európa-liga csoprotkörében a Mosonmagyaróvár a norvég Fana együtteséhez látogat.

Gólparádé és vereség



A férfi kézilabda BL-ben a Telekom Veszprém hazai pályán fogadta a dán bajnok GOG együttesét.
A találkozó előtt egy nappal jelentették be, hogy a bakonyiaknál folytatja a friss vb ezüstérmes, Nedim Remili, aki 2026-ig írt alá, ám még nem játszhatott, mert a csoportkörben már szerepelt egy másik BL csapatban, a Kielcében. 

A mérkőzést Momir Ilic együttese rosszul kezdett, 4-0-s előnyt szerzett öt perc alatt a dán csapat, így azonnal időt kellett kérnie a Veszprém szakvezetőjének.

Ezt követően Nenadic, valamint Nilsson parádéjával átvették a bakonyiak a vezetést és a Corrales helyére beálló Cupara is remekelt az első 30 perc után, 21-19-re vezetett a bakonyi csapat.

A második félidőt ugyanolyan rosszul kezdte Momir Ilic együttese mint az elsőt, így Simon Pytlick vezetésével fordított a GOG és jött az újabb időkérés.

A Veszprém átállt a 7 a 6 elleni támadójátékra, ami sikeres volt, de a lassú visszarendeződés miatt, sok gólt is kaptak. 

A véghajrát döntetlennel kezdték meg a felek, amelyből a dán csapat jött ki jobban ezúttal.

A GOG 37-36-ra győzött a Veszprém otthonában, elvéve ezzel a magyar csapat hazai veretlenségét. Ez a két pont még nagyon hiányozhat a Veszprémnek a végelszámolásnál, amely jövő héten a német bajnok Magdeburg otthonába látogat.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a két vezetőedző, Momir Ilic, valamint Nickolaj Krickau mellett Christoffer Deyer és Yehia Eldeera mondták el a véleményüket. 

Nickolej Krickau, a GOG vezetőedzője: Hihetetlen mérkőzést játszottunk a Veszprém ellen, jól használtuk ki a helyzeteinket, szóval természetesen nagyon boldogok vagyunk az eredmény miatt. Ebben a fantasztikus Arénában sikerült nyernünk, megmondom őszintén nem számítottunk rá, de persze nagyon örülünk, hogy ilyen játék intelligenciával tudunk játszani a végéig.

Christoffer Deyer, a GOG balátlövője: Tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk. Nagyon jó hangulatban játszottunk és jól kezdtük a mérkőzést. Jó taktikával játszottunk az egész találkozón és megtettünk mindent azért, hogy megnyerjük a meccset. Örülünk, hogy két ponttal térhetünk haza.

Momir Ilic a Telekom Veszprém vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a GOG-nak a győzelemhez. Azt gondolom megérdemelten nyertek. Nem vagyok elégedett természetesen, hogy a fantasztikus közönségünk előtt ebben a hangulatban veszítettünk. Aggasztó, hogy 0-4-el kezdünk egy találkozót, után egy kicsit jobban ment, de a védekezésünk továbbra sem volt az igazi. Tavaly a Portó ellen hasonló találkozót vívtunk, az akkor döntetlen lett. Sok játékosunk teljesen kiégve ért vissza a VB-ről, ahol nagyon sok mérkőzést játszottak. Nem fogok persze kifogást keresni. Ez egy nehéz szituáció, de dolgoznunk kell tovább, hogy visszataláljunk a saját játékunkhoz. 

Yehia Elderaa a Veszprém iránytója: Kemény és gyors mérkőzés volt. Nem a legjobb formánkat mutattuk ma, rosszul kezdtük a mérkőzést. Javulnunk kell a következő mérkőzésekre és fókuszálni arra, hogy jó játékkal, győztesen hagyhassuk el a pályát.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr2518044960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása