kezibaratok

kezibaratok

Túl nagy falat volt a francia listavezető, jön az első Szeged-Veszprém a Bl-ben

Az első félidőben még vezetett, de végül simán nyert a Montpellier

2023. március 22. - Partandras1992

A férfi kézilabda Európa-ligában is megkezdődtek az egyenes kieséses párharcok. A szezon előtt az induló magyar csapatok közül egyedül a Ferencváros jutott tovább, amely a francia bajnokság listavezetőjével, a Montpellier-vel találkozott a legjobb 8 közé jutásért. 

nagy_bence_fradi_hu.jpg


A mérkőzés előtt a fővárosiak női kézilabda csapata bajnoki mérkőzésen 40-20-ra legyőzte a NEKA gárdáját az Elek Gyula Arénában, (Kőbányán van, a X. kerületben) onnan sokan mentek át a XVII kerületbe.

Az Európa-liga találkozón a Fradi kiválóan kezdett, 5 perc után három góllal vezetett Pásztor István legénysége, Borbély kiválóan védett a kapuban és többé-kevésbé sikerült tartani a Montpellier sztárjait, akik közül a két balszélső, Hugo Descat, és Lukas Pellas hiányzott sérülés miatt. Előbbi jövőre a Telekom Veszprémet fogja erősíteni.

Az első 30 percet követően a Ferencváros 17-16-ra vezetett.

A második félidőre Patrice Canayer mester behozta az argentín Diego Simonetet, akivel nem tudott mit kezdeni a Fradi. A 40. percben előbb fordított, majd egy 4-0-s szakasszal el is léptek a franciák a zöld-fehérektől.
Pásztor István csapata átállt 7 a 6 elleni játékra, amellyel tudta magát tartani egy ideig. A Montpellier öt perccel a vége előtt már nyolc góllal is vezetett, ám a franciák kiengedtek, így a magyar csapat fel tudott zárkózni a remeklő Nagy Bence vezetésével.

A végeredmény Ferencváros-Montpellier 30-36

A mai nap folyamán folytatódik a férfi kézilabda BL, ahol először fordul elő, hogy a két magyar csapat egymás ellen játszik a legjobb nyolc közé jutásért.

A bakonyiakhoz visszatér kézsérülés után Vlagyimir Cupara, míg a szegedieknél Matej Gaber is szerepel a csongrádiak keretében. 

pick_szeged-telekom_veszprem_bl_merkozes_pick_arena_2023_03_22_1845.png



A párharc első mérkőzése Szegeden lesz, 18:45-kor, a visszavágó egy héttel később a Veszprém Arénában. A továbbjutó a lengyel Kielce ellen játszik a Final Fourért.  

Borítókép: Facebook.com/ FTC Kézilabda 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr1218077738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása