kezibaratok

kezibaratok

Győznie kell a magyar csapatnak Brazília ellen

Chema Rodriguez szövetségi kapitány sérülés miatt cserélt a keretben.

2023. január 20. - Partandras1992

 A magyar férfi kézilabda-válogatott ma este hatkor Brazília ellen lép pályára a svéd-lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon.

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint Chema Rodriguez szövetségi kapitány egyet cserélt, Leimeter Csaba helyére a NEKA hálóőrét Palasics Kristófot került be a keretbe.
Sajtóinformációk szerint azért volt szükség erre a cserére, mert Mikler Roland ujjsérülést szenvedett. 

mikler_roland.jpgMikler Roland ujjsérülést szenvedett.
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ 

Legutóbb mi győztünk.


Két évvel ezelőtt, az egyiptomi vb-n 2021-ben találkozott egymással a két csapat utoljára, akkor a mieink győztek, 29-23-ra. A braziloknál az akkor remeklő Langaro nyolc gólt lőtt. A Barcelona átlövője nem szerepel a keretben sérülés miatt, ám ott van a korábbi szegedi játékos, Thiagus Petrus, illetve a korábbi veszprémi, jelenleg a Melsungent erősítő, Rogerio Moraes. 

rogerio_moraes_brazilia.jpg

Kedvező az örökmérleg!

A magyar csapat eddig valamennyi tétmérkőzését megnyerte Brazília ellen, öt alkalommal játszottak egymás ellen, ötször nyertek a mieink. Érdekesség, hogy 2011-ben éppen Göteborgban győzte le a férfi kézilabda-válogatott a brazilokat, az a győzelem egyben olimpiai részvételt is jelentett. A Mocsai Lajos által irányított legénység óriási csatában 29-27-re győzte le a brazilokat. A mieink végül az olimpián a negyedik helyen végeztek.
A 2023-as világbajnokságon eddig mindkét csapat négy mérkőzést játszott, a mieink legyőzték Dél Koreát és Izlandot, majd kikaptak Portugáliától és a társházigazda Svédországtól. 
A brazilok legyőzték Uruguayt és a zöld-foki Szigetek együttesét, kikaptak a svédektől, és döntetlent játszottak Portugália ellen, egy elég kaotikus végjátékban. 
A  két csapat ma este hat órakor lép pályára. A találkozót az M4 Sport közvetíti. 

most_mar_gyozni_kell_2023_01_20_1800.png

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr3018030464
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása