kezibaratok

kezibaratok

Bemutatkozik tétmeccsen a Ferencváros új edzője

Győzelemmel kezdett a Debrecen, a Szeged és a Tatabánya

2023. szeptember 02. - Partandras1992

A férfi és női kézilabda Nb1-ben beindul a nagyüzem. Szerdán, a papírformának megfelelően a hölgyeknél a bajnoki címvédő Győri Audi Eto KC 37-23-ra győzött, míg a férfiaknál az előző idény bajnoka, a Telekom Veszprém 40-29-re nyerte meg a Csurgó elleni találkozóját.

martin_albertsen_fradi.jpg

A pénteki játéknapon a nemzetközi kupában indulók győzelemmel kezdték az új szezont, a férfi bajnokságban a Tatabánya az újonc Pler otthonában nyertek 27-19-re, a Bl induló Szeged 37-28-ra győzte le a Gyöngyöst hazai környezetben.
A női bajnokságban a Debrecen 31-23-ra győzött az Alba Fehérvár otthonában.
A K&H liga nyitófordulójában, mindkét nemnél több érdekes találkozó is lesz a szombati játéknap folyamán.

Női K&H liga 1 forduló


17:00 Budaörs-Mosonmagyaróvár
17:30 FTC-DKKA 
18:00 Kisvárda-MTK 
18:00 Kozármisleny-Vác 
19:00 Vasas-NEKA 


ftc-dkka_2023_09_02_1730_elek_gyula_arena.png


Férfi K&H liga 1 forduló

17:00 Budakalász-FTC
18:00 Dabas-Fejér B.Á.L. Veszprém
18:00 Eger-Balatonfüred
18:00 NEKA-Komló


A Ferencváros női kézilabda-csapatának kispadján bemutatkozik az új vezetőedző, Martin Albertsen, emiatt lesz érdekes a Ferencváros-DKKA találkozó, de ugyancsak érdekes lehet az újonc Vasas valamint a NEKA mérkőzése, a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban.
A másik újonc, a Kozármisleny is hazai pályán kezdi meg a bajnokságot a Vác ellen. A Debreczeni-Klivinyi Kingát  Mistina Kittyt megszerző Budaörs hazai pályán fogadja a Mosonmagyaróvárt, amely szerintem a forduló egyik legérdekesebb meccse lesz, pont utóbbi miatt. Vajon meglepi Buday Dániel együttese a tavalyi évi negyedik helyezettet?
A Kisvárda-MTK mérkőzésen az MTK tűnik esélyesebbnek a tavalyi eredmények alapján, de itt is igaz lehet az új seprű jól seper mondás.
A Kisvárdánál is új edző van, Józsa Krisztián személyében, aki tavaly az Alba Fehérvárt a hetedik helyig vezette. Az biztos, hogy érdekes meccs lesz az is.

A férfiaknál a Budakalász és a Ferencváros találkozója lesz a legérdekesebb, ugyanis a tavalyi idényben a zöld-fehérek nem tudtak nyerni az Omszki tó partján, és ezúttal ez most sem lesz másképpen, de véleményem szerint megszerzi a két pontot Pásztor István együttese.
Az újonc Eger a Balatonfüred együttesét fogadja, elsőre ez a csata is egyértelműnek tűnik, a Balaton-parti csapat magabiztosan gyűjti be a két pontot, akárcsak a Dabas és a Fejér B.Á.L. Veszprém találkozója. Ezen a találkozón a  hazai csapat az esélyesebb, ugyanis Éles József csapatából távozott többek között nagyobbik fia, Éles Benedek. Ám nagy csatára késztethetik a Dabas alakulatát, amely az előző idényben bronzérmes lett a Magyar Kupában. Sótonyi László alakulata a NEKA a Komlót fogadja, itt is hazai siker borítékolható. 

Borítókép: Facebook.com/ Ferencvárosi Torna Club 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr818205919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása