kezibaratok

kezibaratok

Vereség Norvégiától is, a hetedik helyért játszunk

Chema Rodriguez együttese a 40. percben még az egyenlítésért támadhatott.

2023. január 28. - Partandras1992

A férfi kézilabda-világbajnokság tegnapi játéknapján a mieink 33-25-ös vereséget szenvedtek az 5-8 helyért zajló mérkőzésen Norvégiától, így „csak” a hetedik helyért játszhat Chema Rodriguez együttese.

magyar_norveg_mti.jpg

Rosta piros lapja, Ligetvári elemében

A mieink számára nem indult jól a találkozó az 52. másodpercben Rosta Miklós piros lapot kapott, miután hétméteresből fejbe dobta Bergerudot. Videózás után azonnal jött a piros lap. 

Videó az esetről itt

Ezt követően a norvégok elhúztak, Sagosenék többször is vezettek három góllal, de a mieink vissza tudtak többször is zárkózni az első félidőben.
Ezen a mérkőzésen kiválóan teljesített Ligetvári Patrik, aki 4 lövésből 4 gólt szerzett az első félidőben, és többször is vissza tudtunk jönni -1-re. Ám a véghajrá a norvégoké volt, így a szünetben háromgólos hátránnyal mentünk pihenőre.

Sagosen feljavult, az egyenlítésért támadhattunk, de kritikus pillanatban hibázunk.

A második félidő 40. percéig továbbra is tartottuk magunkat, Bóka góljával újra egygólosra csökkentettük a hátrányunkat.  A 42. percben az egyenlítésért támadhattunk, ám ekkor Hanusz eladott egy labdát, amit Björnsen kíméletlenül kihasznált. Majd 19-18-nál végképp elhúztak a norvégok, egy 3-0-s szakasszal.
A mérkőzés második félidejében ráadásul feljavult a Kiel szupersztárja, Sander Sagosen is, aki hat góljával a mérkőzés legjobbja lett.  
Chama Rodriguez együttese innentől már nem is tudott feljebb zárkózni.  Sander Sagosen remekelt, Bergerud feljavult, a vége nagy különbségű vereség lett.


norveg_magyar_mti_sagosen.jpg Sagosennel (pirosban) nem tudtunk mit kezdeni a második félidőben.
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A mieink 33-25-re kaptak ki, így Egyiptom ellen a hetedik helyért lépünk pályára holnap fél 4-kor. 

A két elődöntőben Dánia nagy csatában legyőzte Spanyolországot, a franciák pedig a társházigazda svédeket. 
Ezzel eldőlt az is, hogy Dánia kijutott a párizsi olimpiára. 

Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

Borítókép: Kovács Tamás/MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr3618035924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása