kezibaratok

kezibaratok

"Felmosták velünk a padlót" - súlyos vereség a kétszeres vb-címvédőtől

Tudtuk, hogy jobb Dánia, de ennyire?

2023. január 26. - Partandras1992

Nehéz bármit is írni a tegnapi Dánia-Magyarország világbajnoki negyeddöntő után.
Chema Rodriguez együttese tegnap súlyos, megalázó vereséget szenvedett a kétszeres vb-címvédő Dániától. A mieink 40-23-ra kaptak ki az északiaktól.
A baj azonban nem a vereséggel van, hanem annak a mikéntjével.

dan_magyar_mti_1.jpegSúlyos vereség a dánoktól.
Fotó: MTI

Kikapni ki lehet, de nem így!

Nikolaj Jacobsen csapata már az első perctől kezdve tudatosította a mieinkben, hogy ezen a meccsen sanszunk nem lesz.
A gólkirályjelölt Mathias Gidsel remekelt, Simon Pytlick szintén.  A találkozó  első félidejében alig voltak ütközéseink a lövőkkel szemben. Az első negyedórában még hellyel-közzel tudta magát tartani a magyar csapat, majd amikor jött egy kettős emberelőny, akkor Pedro ziccerét előbb Landin kivédte, majd a túloldalon Emil Jakobsen betalált.
Amennyiben egy csapat kettős emberelőnyben gólt kap, az nagy baj, demoralizáló. 

Hol a harc? Hol a csapat?- Videó 

Chema Rodriguez az első félidőben másodszor kért időt, és csak ennyit mondott a második időkérésnél.  

„Hol a harc? Ez egy negyeddöntő. Gyerünk már”.

Ám semmi sem működött az egész mérkőzésen, az első 30 perc után 21-12-re vezettek a dánok.
Az első félidőben Mikler 3 alkalommal tudott védeni, míg ez a szám Landinnál 10 volt. Hűen tükrözte a különbséget a két csapat között.

Videó a második időkérésről itt

Tovább nőtt a különbség a második félidőben. 

A második félidőben tovább nőtt a különbség, annak ellenére, hogy a dánok több hétméterest is kihagytak, vagy Székely védte őket. A dánok négyből egyet, a mieink nyolcból 4 hétméterest értékesítettek.   
A vége 40-23 lett. A többiről nincs mit mondani.

Reakciók a mérkőzés után!

A magyar válogatott irányítója, Lékai Máté csak ennyit mondott az M4 Sportnak a mérkőzés után.

„Legyünk őszinték felmosták velünk a padlót”

És sajnos ez történt. Nem az a baj, hogy jobbak, hanem hogy nem láttam a harcot a csapattól.

Egy dán újságíró ennyit írt csak a mérkőzésről:

„Ilyen nem fordulhat elő negyeddöntőben! A dánokkal kapcsolatban leírta, hogy jó volt látni, ahogy Mikkel Hansen még ilyen jelentős előnynél is, vetődött a labdáért, igaz, ha ezt nem teszi, leszidja Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitány.”

Norvégia elvesztette, vagy Spanyolország megnyerte?  

A játéknap többi mérkőzésein a norvégok már szinte megverték a spanyolokat, azonban az utolsó percekben drámai fordulat történt.  Az északiaktól passzív miatt elvették a labdát, a hispánok így öt másodperccel a vége előtt Daniel Dujshebaev révén kiegyenlítettek. Ezért  döntetlen lett a találkozó vége 60 perc után, így jöhetett a 2*5 perc hosszabbítás. 
Hetven perc után  úgy tűnt, hogy Spanyolország nyeri a mérkőzést,  ám az utolsó percben Alex Dujshebaev lövési kísérletét Bergerud védte és az induló Björnsen pedig kiegyenlített, így következhetett az újabb 2*5 perces hosszabbítás.
A találkozó óriási csatát hozott, aminek végén a spanyolok örülhettek, ugyanis az utolsó másodpercekben Björnsen ziccerét óriási bravúrral védte Perez de Vargas és az ellentámadásból Fernandez betalált, aminek következtében két góllal nyert Spanyolország, így ők játsszák az elődöntőt a világbajnoki címvédővel Gdanskban, míg a norvégok a mieinkkel játszanak az 5-8. helyért Stockholmban.

norveg_spanyol.jpg
Joggal örültek a spanyolok, nagy csatában győztek!
Fotó: Facebook.com/ IHF 

Franciaország örülhetett!  

A franciák és a németek nagy csatát vívtak egymással a második gdanski negyeddöntőben, ami negyedórás csúszással kezdődött. A tervek szerint fél 9-kor kellett volna kezdődnie, de megcsúszott a program. 
A találkozó első félidejének közepén már négy góllal is vezettek Alfred Gislason tanítványai, azonban a franciák döntetlenre visszahozták az első félidőt, így 16-16-tal fordultak pihenőre a felek.

A második félidőben aztán Gillaume Gille tanítványai megfordították a mérkőzést, Desbonnet több alkalommal is fontos lélektani pillanatban védett.  A franciák végül 35-28-ra győztek, aminek következtében negyedszer jutottak egy világesemény elődöntőjébe.

nemet_francia.jpg
A franciák jobban bírták erővel a végjátékot. 
Fotó: Facebook.com/ IHF

Győzelem vezéráldozattal!

A világbajnokság negyedik negyeddöntőjében a társházigazda svédek 26-22-re győzték le Egyiptom együttesét, aminek következtében ők is képviseltetik magukat az elődöntőben.
Az egyiptomiak sokáig jól tartották magukat, ám az első félidő legvégén az északiak 8-9-ről 14-9-re alakították az állást, ami eldöntötte a találkozó végeredményét.
A kapuban remekelt Andreas Palicka, illetve Ekberg hat gólt szerzett a mérkőzésen.
A társházigazda győzelme azonban komoly áldozattal járt, ugyanis kéztörést szenvedett a Flensburg irányítója, Jim Gottfridsson, akinek innen is gyógyulást kívánok.

jim_gottfridsson_1.jpg
Gottfridsson (24) kiesése nagy érvágás lehet a svédeknek.
Fotó: Facebook.com/ IHF

A párharcok

Az 5-8 helyért

15:30 Németország-Egyiptom (Stockholm)
18:00 Magyarország-Norvégia (Stockholm)

Az elődöntő

18:00 Spanyolország-Dánia (Gdansk)
20:30 Franciaország-Svédország (Stockholm)

Fotók: Facebook.com/ IHF 
Borítókép: MTI 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr818034530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása