kezibaratok

kezibaratok

Folytatódik a férfi kézilabdázók nemzetközi kupaküzdelme

Visszatér Veszprémbe Blagotinsek, Lékai nélkül a Ferencváros.

2023. február 07. - Partandras1992

Folytatódik a férfi kézilabda Európa-liga, valamint a Bajnokok Ligája sorozat a héten. A mai nap folyamán az Európa-ligában érintett három magyar csapat, sorrendben a Veszprémi KKFT, a Ferencváros és a Balatonfüred lépnek pályára.

bognar_alex.jpg

A Veszprémi KKFT a német Göppingent fogadja, ahol az a Blaz Blagotinsek játszik, aki tavaly még a Telekom Veszprémet erősítette, míg a kapus Marin Sego is védett korábban Magyarországon.

blaz_blagotinsek.jpgBlaz Blagotinsek korábban hat szezonon keresztül erősítette a Telekom Veszprémet.
Fotó: Facebook.com/ Frisch Auf Goppingen

Konkoly Csaba együttesétől sérülés miatt hiányzik Stranigg János, ami nagy érvágás a magyar csapat számára. 

A „kisVeszprém” eddig 2 pontot szerzett a Tatran Presov ellen, igaz arra sem számítottunk, hogy egyáltalán bejut az Európa-liga csoportkörébe.

A Ferencváros hazai pályán fogadja a vb-dobogósokkal felálló PAUC gárdáját.

Legutóbb nagy csatát vívott egymással a két csapat, végül a francia együttes tudott nyerni. Jó lenne megnyerni a mérkőzést itthon a Fradinak, ha szeretne továbbjutni a csoportból, de nem lesz egyszerű dolga a zöld-fehéreknek.

A Ferencváros legutóbb vereséget szenvedett a Magyar Kupában, három góllal kaptak ki idegenben a Tatabányától. Pásztor István együtteséből azonban hiányzott Lékai Máté, aki most sem áll a Fradi rendelkezésére.

A Balatonfüred együttese idegenben a Granollers otthonába látogat. György László együtteséből hiányozhat Bóka Bendegúz, aki az Egyiptom elleni vb mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést.

A Bajnokok Ligájában szerdán a Telekom Veszprém hazai pályán fogadja a friss világbajnok Simon Pitlyckkel felálló GOG együttesét. Momir Ilic csapatának nyernie kell hazai pályán, amennyiben szeretné megszerezni az első két hely valamelyikét a BL csoportjában.

A találkozó 8. percében megemlékeznek a szurkolók a 14 éve tragikus körülmények között elhunyt Marian Cozmáról. Momir Ilic csapatába visszatér a vb döntőben remeklő Rasmus Lauge.

Az ősszel óriási csatában nyert a Veszprém, Nenadic az utolsó másodpercben szerzett góllal szerezte meg Gudméban a győzelmet. A GOG-nál szerepel a balszélső Jerry Tollbring. Nagy csatára lehet számítani.

A másik magyar csapat a Pick Szeged a dán Aalborghoz látogat. Az ősszel megalázó vereséget szenvedett hazai pályán Juan Carlos Pastor alakulata.

A csongrádiak 41-29-re kaptak ki, a Mikkel Hansennel, Aron Palmarssonnal felálló ellenféltől Szegeden. Az Aalborg 7 ponttal a hatodik helyen áll a csoportjában, míg a Szeged egy ponttal az ötödik helyen áll a BL csoportjában, így nagy csatára lehet készülni.

Ezt így gondolja az EHF is, aki ezt a találkozót a hét mérkőzésének választotta.

A magyar csapatok programja.

február 7


17:00 Veszprémi KKFT-Frisch Auf Göppingen
18:45 Ferencváros-PAUC Aix
20:45 Granollers-Balatonfüred

február 8 

18:45 Telekom Veszprém-GOG

február 9 

18:45 Aalborg-Pick Szeged

Borítókép: Facebook.com/ Ferencvárosi Torna Club

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr2618043386
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása