kezibaratok

kezibaratok

Magyar párharc a férfi kézi BL-ben, csodát tett a Fradi

Sikerült a Fradinak a továbbjutás, Veszprém-Szeged a legjobb nyolcért.

2023. március 03. - Partandras1992

A férfi kézilabda El-ben a Ferencváros férfi kézilabda csapata óriásit harcolva pontot szerzett a német Flensburg ellen, ami továbbjutást jelentett a fővárosi zöld-fehéreknek.

fradi_ferf_kezi_unneples.jpg


A találkozón telt ház volt, az első félidőben a Fradi álomszerűen kézilabdázott, Borbély Ádám remekelt, Nagy Bence szórta a gólokat és 30 perc után 15-13-ra vezettek Pásztor István tanítványai.

A második félidő elejét is remekül kezdte a Ferencváros Nagy Bence 7 találatával már 19-14 volt az állás. Közben a PAUC nagyon vezetett a Benidorn ellen, így biztossá vált, hogy pont kell a Fraditól. A csapat azonban holtpontra került, Buric elkezdett védeni és Mensing illetve Einarsson is feljavultak, így átvette a vezetést a Flensburg. Pásztor István időt kért, de előbb Lékai, majd Ónodi hibázott támadásban. Három perccel a vége előtt hárommal vezettek Maik Machulla tanítványai, ekkor úgy nézett ki, hogy elveszíti a meccset a Ferencváros.

MAGA A CSODA!

Előbb Nagy Bence, majd Debreczeni találtak be, de Emil Jakobsen válaszolt, így 2 lett közte fél perccel a vége előtt.
Ami ezután történt az maga volt a csoda! Előbb Nagy Bence talált be, majd három másodperccel a vége előtt eladták a labdát a németek. Nagy Bence passzából Bognár Alex lőtt a kapuba, és ez még időn belül volt. Hősies pontmentés, katarzis, továbbjutás.

Jöhet a Montpellier. Szép volt fiúk.

A BL-ben a Pick Szeged a Nantes ellen lépett pályára, azzal a tudattal, hogy a győzelem és a Celje esetleges sikere esetén lehet csak ötödik a csongrádi alakulat. A Szegedtől hiányzott sérülés miatt Bodó és Bánhidi.

A találkozón telt ház volt, amely végül nagy játékot hozott és 28-28-as döntetlent. Mivel az Aalborg is győzött Celjében, és a Kiel sem tudott nyerni Norvégiában, ezért a Nantes harmadik, míg a Szeged hatodik lett a csoportjában.

A másik magyar csapat a Telekom Veszprém álomszerűen kezdett Párizsban, a 18 percben 18-9 volt az állás a Veszprémnek. Az első félidőben 24-19-re vezettek a bakonyiak. Remekelt Pechmalbec, Strlek, Mahé is.

A második félidőben aztán érthetlen leolvadás következett a Veszprémtől és a franciák kapusa, Jannick Green elkezdett védeni. A magyar csapat nem találta az ellenszert a franciák játéka ellen ezért végül 37-35-re kikapott, így a Telekom Veszprém „csak” harmadik lett csoportjában, ami azt is jelentette, hogy nem jut egyenes ágon a legjobb nyolc közé.

Az eredmények alakulása folytán a két magyar csapat egymás ellen lép pályára a BL-ben a legjobb nyolc közé jutásért.

Borítókép:Facebook.com/ FTC Kézilabda 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr7118063072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása