kezibaratok

kezibaratok

Győzött Svájcban, karnyújtásnyira az Eb-től a férfi kézilabda-válogatott

Folytatódik a női kézilabda NB1.

2023. március 10. - Partandras1992

A magyar férfi kézilabda-válogatott 37-32-re győzött Svájcban az Eb selejtező csoportkörének harmadik fordulójában. Chema Rodriguez csapatából többen is hiányoztak, az első félidő igazi gólparádét hozott, amelyből mi jöttünk ki jobban, 30 perc után 21-19-re vezetett a magyar csapat.

lekai_mate_mksz_kovacs_aniko_2023_03_10.jpg


A második félidőben aztán kiütközött a két csapat közti különbség. A magyar válogatottban remekelt a Ferencváros irányítója, Lékai Máté, aki 14 gólt szerzett.

A magyar csapat vasárnap Tatabányán ismételten Svájc ellen lép pályára, egy győzelemmel pedig a csoportelsőséget is bebiztosítaná az együttes.

A válogatott szünet után visszatér a klubélet a női kézilabdában, a mai nap folyamán az Alba Fehérvár az MTK ellen, a Debrecen a Budaörs ellen míg a Ferencváros a Siófok ellen lép pályára.

Az MTK az elmúlt időszakban jó formában van, esélyesebb ellenfelénél. Az ősszel még Vida Gergő irányítása alatt az MTK hazai pályán egy góllal kikapott a Fehérvártól. Azóta a kék-fehéreknél edzőváltás történt és az MTK szárnyal a bajnokságban és a Magyar Kupában a legjobb nyolc között van, ahol a Budaörs az ellenfele.

Ha már Budaörsöt szóba hoztuk, Buday Dániel együttese, a Budaörs Debrecenbe látogat.

Az ősszel a Pest vármegyeiek bombameglepetésre legyőzték Szilágyi Zoltán együttesét, így visszavágásra készül a Loki, amely a találkozó esélyese. 

dvsc-_budaors_2023_03_10_1800_hodos_imre_sportcsarnok.png

A nap rangadóján a Ferencváros és a Siófok egymás ellen lép pályára az Elek Gyula Arénában.

Az ősszel meglepően simán nyert a Fradi a Balaton-partján, ráadásul a Siófok csapata több alkalommal is váratlan vereséget szenvedett a bajnokságban.

Mindkét magyar csapat áll még a nemzetközi kupaporondon is.

A Bl-ben a Ferencváros a Buducnoszt Podgorica ellen lép pályára, míg a Siófok a dán Ikast ellen harcol az Európa-liga Final Fourjáért.

ferencvaros-siofok_2023_03_10_1800_elek_gyula_arena_tvm4sport.png

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr3118068702
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása