kezibaratok

kezibaratok

A vb kijutás a tét Érden

Négygólos előnyben a magyar csapat Izland ellen.

2023. április 12. - Partandras1992

A magyar női kézilabda-válogatott ma délután negyed hétkor Izland ellen lép pályára Érden, a világbajnoki selejtező párharc visszavágóján.

klujber_katrin_mksz_hun_pol_marco_wolf_2023_03_04.jpg


A magyar csapat a párharc első mérkőzésén négy góllal, 25-21-re győzte le északi ellenfelét, ma pedig bebiztosíthatja a részvételt, a decemberi svéd-norvég-dán közös rendezésű világbajnokságon.

Golovin Vlagyimir együttesében újra ott lesz Győri-Lukács Viktória, aki betegség miatt nem utazott Izlandra, míg Szikora Melinda helyett Janurik Kinga lesz a másik kapus, Bíró Blanka mögött. A másik kimaradó a Siófok jobbátlövője, Papp Nikolett.


magyarorszag_izland_vb_selejtezo_2023_04_12_1815_erd_arena.png

A mérkőzés előtt a Handballultras szurkolói csoport, annyit kért, hogy aki teheti menjen pirosba, az ultrák pedig a D1 és D5-ös szektorban lesznek.

A világbajnokságra kijutottak közül a 2.-7 helyezettje jut egy olimpiai selejtező csoport valamelyikébe. Norvégia Európa-bajnokként (egyelőre) és Franciaország házigazdaként ott lesz a jövő évi nyári olimpiai játékokon.

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr9518100778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása