kezibaratok

kezibaratok

Óriási csatát nyert a Győr, negyeddöntőbe jutott

Ambros Martin csapata várhatóan az Odense ellen játszik a Final Fourért

2023. február 13. - Partandras1992

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában a Győr és az Esbjerg egymás ellen lépett pályára. A tét nem volt kicsi, hiszen a győztes automatikusan a BL negyeddöntőjébe jut, míg a vesztesnek játszania kellett a legjobb nyolc közé jutásért.
A találkozón közel telt ház volt, 5087 ember volt kint.


gyozelem_az_esbjerg_ellen.jpg


A csata a várakozásoknak megfelelően hatalmas küzdelmet hozott, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, amikor negyedóra után 8-7-nél a Győr edzője időt kért. A mérkőzés első negyedórájában rengeteg kiállítás volt, ezért Ambros Martin azt mondta a lányoknak, hogy ne engedjenek a kemény védekezésből. Nem is tették, a Rába-partiak elhúztak három góllal. Nagyon szoros mérkőzés volt, fontos pillanatokban azonban Sandra Toft bravúrral védett. Tíz másodperccel az első játékrész vége előtt Jesper Jensen, az Esbjerg edzője is kikérte első idejét. Jól tette, mert egy kínai figura után Mörk talált be a kapuba, így 12-11-es győri vezetéssel mentek pihenőre a felek.

Reistad elemében a második félidőben


A második félidő egy Reistad góllal indult, majd Ana Gros bombájával ismét a Győr volt előnyben, amit Linn Blohm egy lerohanás után kettőre növelt. Majd ismét egyenlítettek a dánok, hogy aztán ismét kettő legyen a különbség.

7 a 6-ra átáll az Esbjerg


Jesper Jensen ekkor átállt a 7 a 6 elleni játékra, amivel nem tudott mit kezdeni a Győr, ráadásul Reistad mellett Breistöl is feljavult, aki sorozatban lőtte az átlövésgólokat és a beálló körüli védekezést sem tudták megoldani, Ingstad magabiztosan lőtte be a neki bejátszott labdákat. 19-19-nél aztán átvette a vezetést Jesper Jensen együttese. Majd egy gólcsendet követően a dán edző időt kért, ami hatásos volt, Reistad találatával már kettő volt a különbség, ekkor Ambros Martin kért időt.

Tíz perccel a vége előtt kétgólos Esbjerg vezetés

Tíz perccel a vége előtt 24-22-re vezetett az Esbjerg ám előbb Yvette Broch, majd Estelle Nze Minko góljaival egyenlített a Győr, öt perccel a vége előtt 25-25-öt mutatott az eredményjelző, ami a Győr negyeddöntőbe jutását jelentette volna a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően.

Három perccel a vége előtt előnyben a Győr!

Az 57. percben Győri-Lukács Viktória találatával ismét előnyben a Győr, de Reistad büntetőből egyenlít. Ekkor egy gyönyörű figura végén Schatzl Nadine betalált, ismét Ambros Martin csapata került előnybe. Aztán egy labdaszerzést követően egy gyönyörű figura végén ismét a balszélső talált be, amire csak Heindahl tudott válaszolni, így a Győr óriási csatában megszerezte a csoport második helyét.

A végeredmény Győr-Esbjerg 29-28  

Győzött a Fradi is.

A Bajnokok Ligája másik csoportjában már korábban eldőlt, hogy a Ferencváros negyeddiként jut tovább a csoportjából, így tétnélküli találkozó várt Elek Gábor együttesére. A fővárosiaktól Szucsánszki Zita, Janurik Kinga, és Dragana Cvijic is hiányzott sérülés, illetve betegségek miatt, de ennek ellenére jól játszott a zöld-fehér csapat. Az első félidőben Bíró Blanka remeklésének köszönhetően 15-9-re vezetett a Ferencváros.

A második félidőben tartotta a különbséget a Ferencváros, amely végül 28-25-re győzött Dániában.

A negyeddöntőért a Ferencváros a Buducnoszt Podgorica ellen játszik, ha pedig továbbjut akkor a francia Metz ellen lépnek pályára a negyeddöntőben, míg a Győr az Odense-Storhammar párharc továbbjutójával játszik a budapesti Final Fourért.

Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi Eto KC 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr6218048424
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása