kezibaratok

kezibaratok

Kettő eldőlt, egy necces, egy teljesen nyitva!

Ki lesz a négy résztvevő az MVM Dome-ban?

2023. május 04. - Partandras1992

A múlt héten lezajlottak a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzései. A négy mérkőzés közül a Ferencváros hat góllal kikapott hazai pályán a francia bajnok Metz együttesétől, a Rapid Bucuresti ugyancsak hat góllal a Bl címvédő Viperstől, az Esbjerg néggyel nyert hazai pályán a CSM Bucuresti gárdájával szemben, míg a Győr Odensében szerzett kétgólos előnyt.

odense_gyor_2023_04_29.jpg

Ki lesz a négy résztvevő az MVM Dome-ban. Most hétvégén minden eldől!

A négy mérkőzésből a Ferencváros-Metz találkozó tűnt az egyik legígéretesebb találkozónak. Az előzmények kedvezőnek tűntek a fővárosi zöld-fehérek számára, hiszen Bruna De Paula megsérült, de összedrótozták a franciák.
A találkozón telt ház volt, rangadóhoz méltó módon kezdődött, az elején tudta magát tartani a Fradi, igaz Emmanuel Mayonnade csapata végig vezetett, ráadásul Sako kapus a fontos pillanatokban védeni tudott, így két gólos francia előnnyel mentek a felek pihenőre. A második játékrész elején beragadt a Fradi, amely később végzetesnek bizonyult. Elek Gábor együttese nem tudott mit kezdeni Tamara Horacek játékával, akit a találkozó legjobbjának választottak.

A végeredmény FTC-Metz 26-32.

 

noi_kezilabda_bl_negyeddonto_metz-_ftc_32-26_les_arenes_metz_2023_05_07_1400_1.png

A szombati nap második mérkőzésén a Győr nagyon rosszul kezdett az első félidőben, nem tudtak mit kezdeni a Rába-partiak a remeklő Abbingh-gal, illetve a szélső van Wetteringgel. A szünetben öt góllal vezetett az Odense.
A második félidőben aztán beindult a győri henger. Toft remekelt a kapuban, Ana Gros biztosan értékesítette a hétmétereseket, aminek következtében fordított a Győr.

A végeredmény Odense-Győr 27-29


noi_kezi_bl_negyeddonto_visszavago_gyor-_odense_2023_05_06_1800_audi_arena_tv_sport1.png

Ez a párharc még érdekes lehet, hiszen korábban előfordult, hogy kétgólos idegenben megszerzett előnyről búcsúzott a Győr hazai pályán.


A vasárnapi nap mérkőzésein a BL címvédő Vipers Kristiansand nem sok kérdést hagyott a visszavágóra. Ole Gustav Gjekstad együttese már Romániában eldöntötte a lényeges kérdéseket. A norvégoknál remekelt Katrine Lunde, a gólkirályjelölt, Marketa Jerabkova, illetve Anna Vhajirjeva is.

A végeredmény Rapid Bucuresti-Vipers Kristiansand 25-31


vipers-_rapid_bucuresti_2023_05_06_1600_aquarama.png


Az Esbjerg és a CSM Bucuresti párharca is nagy csatának ígérkezett az eredmény alapján ez tűnik a legizgalmasabbnak a hétvégi visszavágók előtt. A románoknál remekelt Arntzen és Neagu, míg a dánoknál Mörk nyolc, Ingstad pedig hat gólt lőtt.

A végeredmény, így Esbjerg-CSM 32-28

noi_kezilabda_bl_negyeddonto_visszavago_csm_bucuresti_esbjerg_2023_05_07_1600_tv_sport1.png


A visszavágók közül ez tűnik a legérdekesebb párharcnak, és az Európai Kézilabda Szövetség ezt a találkozót választotta a hét mérkőzésének.


2023. május 6 16:00 Vipers Kristiansand-Rapid Bucuresti
2023. május 6 18:00 Győr-Odense
2023. május 7 14:00 Metz-FTC
2023. május 7 16:00 CSM Bucuresti-Esbjerg

Borítókép: Facebook.com/ Odense Handball 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr4318116470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása