kezibaratok

kezibaratok

Vége van a nyárnak, jön az új idény

A Győr-Békéscsaba mérkőzéssel indul a női kézilabda NB1

2023. augusztus 30. - Partandras1992

Vége van a nyárnak, ami az új idény kezdetét is jelenti, mind a női mind a férfi kézilabdában egyaránt. A hölgyeknél a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC a Békéscsaba együttese ellen kezdi meg szereplését. A bajnokságban szereplő 14 csapatból 8 is új edzővel vág neki az új szezonnak. A Győrnél Ambros Martint a dán Ulrik Kirkely váltotta, míg Békéscsabára a tapasztalt szakember, a korábban a Metzet is irányító Rác Sándor érkezett. A lila-fehérek célja az Nb1-es tagságuk meghosszabbítása, míg a győrieké a bajnoki címvédés a Magyar Kupa újboli megnyerése és a BL Final Fourba történő újboli bejutás. A Rába-partiak kerete jelentős erősítésen esett át, Bruna de Paula leigazolásával. Sokrétűségével mindenképpen színesítheti a győriek játékát. Érkezett továbbá a kapuba Rinka Dujndam, aki Sandra Toft mögött a második számú kapus lesz várhatóan, amíg a szülési szabadságról nem tér vissza Silje Solberg. Továbbá a távozó Faluvégi Dorottya helyére, (Bietigheimbe igazolt) érkezett a Viborgtól Emile Hovden. Mindenképpen erős lesz a Győr az új idényben.

sandra_toft.jpg


Zöld-fehér harc a bajnoki címért a nőknél 

A bajnokságban véleményem szerint a bajnoki cím a Győr és a Ferencváros között fog eldőlni idén is. A fővárosiaknál nagy kérdés, hogy mennyiben lesz más a játék Albertsen keze alatt, mint a 15 év után távozó Elek Gábor edzősködése idején. Ugyanis a keret nagy részben megegyezik a tavalyi idényben Bl ezüstöt nyert együttessel. A Ferencvárostól távozott Alicia Stolle, illetve visszavonult Szucsánszki Zita, helyükre érkezett a fiatal Simon Petra, aki kölcsönből került vissza a zöld-fehérekhez, illetve érkezett Győrből a montenegrói átlövő, Jelena Despotovic és a Debrecentől Bordás Réka. Az kérdés lesz, hogy ezzel a kerettel és az új edzővel mire lehet képes a Ferencváros mind a bajnokságban, mind a Bl-ben.

ki_nyeri_a_bajnoksagot_3.png

Debrecen, Mosonmagyaróvár, vagy Vác a dobogóért harcolhat. 

A dobogóért nagy harc várható a Debrecen és a Mosonmagyaróvár között, utóbbiak is a BL-ben indulnak a 2023-24-es idényben. Kérdés lesz, hogy az extra 14 találkozó milyen hatással lesz Szilágyi Zoltán együttesére az új szezonban, ahol több válogatott játékos is szerepel. Új igazolásként ott van a keretben Tamara Haggerty, aki a távozó Bordás Réka pótlására érkezett, illetve a szintén távozó Anca Giegerich helyére Gabriela Bartulovic érkezett. A Mosonmagyaróvárnál is sok változás történt, érkezett Vácról Schatzl Natalie, távozott az osztrák balátlövő Kovács Patrícia, a kapus Mistina Kitty. Érkezett a csapathoz Hadfy Gréta, illetve a Nemzeti Kézilabda Akadémiától a friss junior Európa-bajnok, Varga Emília.

A Vác együttese is jó lehet a dobogóra, igaz az nagy meglepetés lenne, miután a tavalyi idényben hatodik lett Herbert Gábor együttese. A csapatban remekelt tavaly Kuczora Csenge, aki idén is a gólkirályságra esélyes lehet, az nagy kérdés, hogy mennyire fogja bírni az új idényben

Veszprém vagy Szeged a férfi NB1-ben 

A férfiaknál a Telekom Veszprém már lejátszott egy találkozót, ezen a meccsen 49-21-re nyertek a Gyöngyös ellen Momir Ilic tanítványai, itt rengeteg új játékost igazoltak, (Sandell, Kosorotov, Fabregas például) akik ha összeszoknak egyértelműen erősítést jelentenek a bakonyiaknak. Távozott Rasmus Lauge, Manuel Strlek, de érkezett Cassado és Hugo Descat. Ez a két játékos erősítés lehet a bakonyiaknak.
Az ősi rivális Szegedtől 10 év után távozott Juan Carlos Pastor a vezetőedzői székből, helyére Kárpáti Krisztián érkezett. Nagy kérdés, hogy a fiatal szakember hogyan teljesít a Szegednél. Nem lesz egyszerű dolga a csongrádiaknak, miután a riválisok is komolyan erősítettek, akik szeretnének a dobogóra odaérni és ha tudják, megizzasztani, vagy megverni a két gigászt.


ki_nyeri_a_bajnoksagot.png

Tatabánya, Ferencváros, vagy Balatonfüred 

A Tatabánya és a Ferencváros egymás ellen lehet harcban a dobogóért, ráadásul a bányászoknak és a fővárosiaknak is rangadójuk van a bajnokság elején. A Tatabánya a Veszprémmel, míg a Ferencváros a Szeged ellen játszik szeptember második hétvégéjén. Mindenképpen érdekes bajnokság lesz, de ki nevet a végén?

Az biztos, hogy ma este negyed 6-kor Győr-Békéscsaba mérkőzés lesz a hölgyeknél, majd 18:45-kor Telekom Veszprém-Csurgó a férfiaknál. Mindkét találkozót az M4 közvetíti. 

Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi Eto KC 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr918204037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása