kezibaratok

kezibaratok

Megnyert meccset engedett ki a Fradi a kezéből

Meddig tart a türelem Albertsennel szemben?

2023. október 01. - Partandras1992

"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha!" Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül."

Talán ez az, ami először eszembe jutott a Fradi-Rapid Bucuresti meccs kapcsán, mert ezt a találkozót bizony húznia kellett volna a zöld-fehéreknek. Nagyon rossz volt látni a lányoknak a testbeszédét a mérkőzés után, ugyanakkor láttam rajtuk, hogy meg akarták nyerni ezt a meccset.

klujber_keti_mti_fradi_rapid.jpg

Miért nem sikerült?


Erre több okot mondhatnánk, inkább azt kérdezném meg, hogy hasonló erősségű kerettel a tavalyi idényben a Final4-ba jutott csapat, (igaz szerencsével szerintem) hogyan jutott el oda, hogy négy mérkőzésen mindössze egy pontot tud szerezni. Ráadásul három mérkőzésen kilátástalanul játszott az együttes, amit még fájóbb volt látni.

Igen frusztráltak vagyunk, mert ezt a meccset meg kellett volna nyerni. Igen frusztráltak vagyunk, mert szinte végig vezettünk és nem sikerült győzni, pedig Bíró Blanka sorsfordító pillanatokban védett. Igen frusztráltak vagyunk, mert a játékosok, akik sokat játszanak, a 45. perc után elfáradnak és nem pihenteti őket az edző.

Érthetetlen volt, hogy Edwige miért nem volt a pályán, érthetetlen volt, hogy Grétit miért cserélte le Albertsen negyedóra után, érthetetlen volt, hogy Malesteint amikor elfáradt láthatóan, miért nem hozta le pár támadás erejéig.
Tényleg nem találja Albertsen az összhangot a játékosaival? Nagyon úgy tűnik eddig.


A mérkőzésen pazar hangulat volt, minden adott volt, bár volt pár sérültünk, igaz a túloldalon is több kulcsember hiányzott. (Bucheschi, Polman, Orlane Kanor míg nálunk Szőllősi-Zácsik és Janurik Kinga). Ennek megfelelően kezdődött, öt perc után 3-0 ide, jött az időkérés a túloldalon, visszajöttek a románok ezt követően, de a Fradi Lekic vezetésével meg tudott ugrani 11-5-re is vezettek a mieink. A 22. percre 11-7 volt az állás, jött is az időkérés a túloldalon, innentől állandósult a különbség 14-10 volt a szünetben. A második félidőben is jól kezdtünk a 40. percben 19-13 volt a Fradinak.


Hetesvédés, majd újra öt az előny

Ekkor lehetett látni, hogy fáradnak a játékosok, Tomori a kelleténél lassabbann futott vissza. A Rapid 20-16-ra amikor Albertsen kikérte második idejét. Majd sorsfordító pillanatban a csereként beálló Mészáros Virág büntetőt védett, a 45. percben 21-16 ide. 

Rövidzárlat, egyenlít a Rapid

Ezt követően nehezen gondoltuk volna, hogy at 52. percben 22-22 lesz az állás.

Pedig így történt. Innentől már lehetett érezni, hogy a románok bármelyik pillanatban átvehetik a vezetést, de végül ezt nem tették meg, pedig közel voltak hozzá, de Bíró Blanka sorsfordító pillanatokban védett a vége 24-24 lett.

Meddig tart a türelem?

Ezt követően zúgott a csarnokban az Auf wiedersehen, ami azt jelenti, hogy viszontlátásra. Nem tudom hova tenni ezt a történetet, mert ebben a meccsben több volt. Ezt nyerni kellett volna.
Egy megnyertnek hitt mérkőzést engedett ki a csapat. 

A Bl következő fordulójában a Ferencváros a dán Esbjerg ellen lép pályára idegenben. 


Borítókép: MTI 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr8118225423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása