kezibaratok

kezibaratok

Márton Gréta: Mindent meg fogunk tenni, hogy győzni tudjunk

A győzelem biztos továbbjutást ér a Ferencvárosnak a Bietigheim elleni BL meccsen.

2023. február 04. - Partandras1992

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában a Ferencváros hazai pályán fogadja a német bajnok Bietigheim együttesét a „hét mérkőzésén”.

marton_greta_2_1.jpg

A magyar csapatból sérülés miatt hiányzik a beálló, Dragana Cvijic, Beatrice Edwige, és Kovács Anett, míg a németeknél Antje Döll (Lauenroth) bajlódik sérüléssel. A találkozó pikantériája, hogy a Bietigheim jelenlegi kapusa, a magyar válogatott Szikora Melinda, korábban 6 éven keresztül védett a Ferencvárosban, akikkel bajnoki címet és kupagyőzelmet is ünnepelhetett. 

A mérkőzés előtt a Ferencváros honlapjának, a csapat balszélsője, Márton Gréta mondta el várakozásait.


„Úgy gondolom, hogy ez mindkét csapat számára egy kulcsfontosságú mérkőzés. Biztos vagyok benne, hogy a Bietigheim is nagyon készül ellenünk és szeretnénk visszavágni a náluk elszenvedett vereségért. Bízom abban, hogy hazai közönség előtt egy sokkal jobb mérkőzést tudunk majd jászani. Szerencsések vagyunk, mert hétközben nem volt bajnoki mérkőzésünk, így egy egész hetet tudtunk készülni, mindent meg fogunk tenni, hogy győzni tudjunk szombaton.” – nyilatkozta Márton.

A két csapatot mindössze egy pont választja el a tabellán, a Ferencváros 11 ponttal a negyedik, míg a Bietigheim az ötödik helyen áll 10 ponttal, két fordulóval a vége előtt.

Kedvező örökmérleg

A két csapat 9. mérkőzését játssza egymás ellen, ebből 8. alkalommal a BL-ben.
Az összkép kedvező a Ferencváros számára, eddig 5 alkalommal tudtak nyerni Elek Gábor tanítványai. A legutóbbi érdi találkozón azonban nagyon súlyos vereséget szenvedett a csapat. Ekkor 35-24-re nyert a német csapat.

hajra_ferencvaros_ma_ujra_gyozni_kell_fradi-bietigheim_2023_02_04_1600_erd_arena.png 

A Ferencváros-Bietigheim mérkőzést a Sport tv közvetíti, szombaton 16 órakor az Érd Arénában. 

 

Borítókép: Facebook.com/FTC Kézilabda 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr6518041060
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása