kezibaratok

kezibaratok

Győzelem Svájc ellen, irány az Eb-n

Csoportelső a férfi kézilabda-válogatott.

2023. március 13. - Partandras1992

A magyar férfi kézilabda-válogatott az Eb selejtező negyedik fordulójában, hazai pályán 36-27-re legyőzte Svájcot, amivel eldőlt az is, hogy csoportgyőztesként jut ki Chema Rodriguez együttese a jövő januári kontinenstornára.

szita_zoli_vb_kovacs_aniko_mksz.jpg

A mérkőzésen visszatért a válogatottba Máthé Dominik, aki a 2022-es férfi kézilabda Eb után szenvedett súlyos térdsérülést.

A PSG átlövője öt gólt szerzett a mérkőzésen. Mellette remekelt a beálló Rosta Miklós, aki 11 lövésből 10-szer talált a kapuba. A Szeged beállója nem csak támadásban, hanem védekezésben is remekül szerepelt.

A csoportelsőség egyben azt is jelenti, hogy a kontinenstorna csoportkörének sorsolását az első két kalap valamelyikéből várhatjuk majd. A magyar csapat mellett a franciák, a portugálok, a szlovének, és az osztrákok jutottak ki, ráadásul utóbbiak is biztosan csoportelsőként.

A Németországban rendezendő kontinenstornára 24 csapat jut ki. Ezeket 6 db 4 csapatos csoportokba teszik, ahonnan az első kettő jut be a 2*6 csapatos középdöntő csoportba. 


A mieink az Eb selejtezőn előbb Litvániában, majd hazai pályán, Tatabányán Grúzia ellen fognak pályára lépni. 


magyar_valogatott_kint_az_eb-n.png

Borítókép: Facebook.com/ MKSZ 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezibaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr1018070796
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása